Vuosi vaihtui rauhallisesti ūüėĄ


Tiistaiaamuna suuntasimme kohti Evergladesin suoaluetta, jonne meilt√§ kesti ajaa vajaat puolitoista tuntia. Alue on todella laaja: se kattaa l√§hes koko Floridan niemimaan etel√§k√§rjen it√§rannikon kapeaa kaistaletta lukuunottamatta. Oikeastaan kyseess√§ on eritt√§in hitaasti virtaava joki, kuten oppaamme Captain Joe meit√§ valisti. Osallistuimme h√§nen johdollaan maksulliselle airboat-veneajelulle bongataksemme alligaattoreita. Niit√§ onnistuimmekin n√§kem√§√§n ja lis√§ksi kilpikonnia, liskoja ja monenlaisia lintuja. Venett√§ ty√∂nsi eteenp√§in kaksi suurta ilmapotkuria, joiden metelin takia piti k√§ytt√§√§ kuulosuojaimia. Onneksi Captain Joe pys√§ytti aina v√§lill√§ moottorit, kun j√§imme ihmettelem√§√§n ja kuvaamaan jotain mielenkiintoista. H√§n kertoi my√∂s Evergladesin ennallistamisohjelmasta. 

Monet alueen poikki kulkevista vesiväylistä on Yhdysvaltojen armeijan aikanaan kaivamia kanaaleita, joiden tarkoitus oli mahdollistaa joukkojen nopea siirtäminen Meksikonlahden puolelta Atlantille tai päinvastoin. Nykyisin tähän on muita keinoja, joten kanavia täytetään ja aluetta ennallistetaan pikkuhiljaa seuraavien vuosikymmenien aikana.


Veneretken j√§lkeen k√§velimme viel√§ sanctuary-alueella, jonne on pelastettu sairaita tai vahingoittuneita alueen el√§imi√§ hoitoon. Siell√§ oli alligaattoreiden lis√§ksi l√§hinn√§ erilaisia liskoja ja k√§√§rmeit√§. Alueen ravintola oli harmiksemme suljettu, joten hypp√§simme autoon ja ajoimme valtavalle Sawgrass Mills Mall -ostoskeskusalueelle, josta olimme kuulleet k√§ytett√§v√§n ilmaisua ”Hell on the Earth”. Parkkipaikasta alkaen kaikki oli j√§rjett√∂m√§n suurta ja ihmisi√§ oli alennusmyyntien aikaan ihan hirve√§n paljon. Joihinkin merkkituotemyym√§l√∂ihin oli yli sadan metrin jono. K√§vimme kuitenkin sy√∂m√§ss√§ ja teimme joitakin t√§sm√§ostoksia. Takaisin kotiin ehdimme juuri ja juuri valoisan aikana, mik√§ oli hyv√§, koska liikenne moottoritiell√§ oli taas aikamoista.


Loppuviikko oli sitten taas työn ja vapaa-ajan vuorottelua. Kävimme ostoksilla Walmartissa ja löysimme pihallemme riippumaton. Se viritettiin pihapalmujen väliin ja siinä on otettu päivänokosia. Kävimme myös syömässä perulaisessa ravintolassa, jossa ruoka oli todella herkullista. Sinne mennään uudestaankin.

Uudenvuoden aattona paikalliset suomalaiset seurakunnat, St Andrews Lutheran Church ja helluntailainen Kotikirkko järjestivät yhdessä picnic-tapahtuman John Prince Parkissa. Väkeä oli noin sata henkeä, ja hodarit lisukkeineen sekä pannari tekivät hyvin kauppansa.


Picnicin jälkeen kävimme Suomen keskiyön aikaan, eli täällä klo 17 ottamassa lasilliset yhdellä Lake Worthin keskustan ravintolaterassilla, minkä jälkeen pääsimme Arjan ja Peterin lämmittämään saunaan.

Liekö helteisen päivän picnic, sauna vai kokkaamamme illallinen syynä, mutta emme millään
kyenneet pysyttelemään hereillä puoleen yöhön saakka, joten vuosi vaihtui meillä unten mailla.
Uuden vuoden seikkailuista seuraavissa blogiteksteiss√§mme. 

Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen 2022, ystävät!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Ihania yllätyksiä ja kotiinpaluu turvallisesti tutun lentokapteenin kyydillä

Erilainen joulu