Golfia ja kauneimpia joululauluja

 Kolmas viikko täällä alkoi helteisessä säässä, mutta töiden vuoksi tulee oltua harmittavan paljon sisätiloissa. Torstai on seurakunnassa monien tapahtumien päivä: kirkolla kokoontuvat rukouspiiri ja raamattupiiri ja iltapäivällä käydään vierailulla suomalaisten lepokodilla laulattamassa ja jutustelemassa asukkaiden kanssa.

Perjantaina minulla oli työpäivä ”kotitoimistolla” viikonlopun tapahtumien valmistelemiseksi, mutta ensin ajoin Karin Okeeheeleen golfkentälle vajaan puolen tunnin ajomatkan päähän. Kierros suomalaisryhmän kanssa oli kuulemma sujunut hyvin (alle tasoituksen) ja kännykkäkameraan oli tarttunut suomalaisittain eksoottisia eläimiä väylien varrella.


Kari, samoin kuin muut suomalaiset, pelasivat kävellen, mikä on täkäläisittäin poikkeus, sillä lähes kaikki ajavat golf-autolla ja joillakin kentillä se on pakollistakin. 28 asteessa pelatun kierroksen jälkeen Kari totesi, ettei golf-auto olisi ehkä ollut kuitenkaan kovin huono valinta 😊. Mutta edelleen hän on sitä mieltä, että golf on liikuntalaji ja aikoo siksi kävellä jatkossakin niillä kentillä, jossa se on sallittu.Lauantai-illaksi olimme ostaneet liput Finlandia Foundationin hyväntekeväisyysjuhlaan, joka järjestettiin Suomi-talolla. Juhlassa laulettiin suomalaisia joululauluja ja tarjottiin jouluateria – kinkkua, laatikoita, rosollia ja graavilohta.

Oli mukava saada nauttia perinteisiä suomalaisia jouluruokia, mutta kotona aiomme jouluna herkutella ihan muilla ruoilla, tosi IKEAsta ostettua silliä ja Publixista hankittua kinkkua löytyy meidänkin joulupöydästämme.

Viikonlopun huipensi tapahtumatäyteinen sunnuntai, jossa oli ensin suomenkielinen messu, sen perään kirkkokahvit ja sitten englanninkielinen messu. Sitten pikainen lounas ja kauneimmat joululaulut -tilaisuus. Minä juonsin tilaisuuden ja Kari hääri keittiössä lämmittämässä maanantaina Ikeasta haettuja glögejä. Tällaisessa pienessä vahvasti vapaaehtoistoimintaan pohjaavassa seurakunnassa kaikki kantavat kortensa kekoon. Laulajia oli mukavasti, ja glögeillä seurakuntasali viimeistä paikkaa myöten täynnä.

Alkuviikko olikin sitten vapaata töistä, tosin hiukan piti valmistella jo joulunpyhien töitä. Maanantaiaamuna Karilla oli ensimmäinen kokous jo kello 3 aamulla, mutta uudelleen nukahtaminen onnistui kuulemma kokouksen jälkeen hyvin. Kaikenlaisiin rytmeihin näköjään tottuu. Maanantaina pyöräilimme meren rantaan ja vietimme ensimmäistä  kertaa oikeaa rantaelämää muiden turistien joukossa! 

Sen jälkeen sää muuttui epävakaiseksi ja tuuliseksi, eikä uimaan ollut erityistä hinkua. Kari totesi lämpötilan sopivaksi lenkkeilyyn ja kävikin tutkimassa lähiseutua juosten. Lähiseudun talojen ja pihojen koristelut ovat suorastaan mykistäviä, ja nämä kuvat antavat vain kalpean aavistuksen niiden tasosta:


Keskiviikon vastaisena yönä lämpötila oli laskenut alle 20 asteen. Aamulla joimme normaalista poiketen aamukahvit sisällä. Päivälläkin oli vain hieman yli 20 astetta ja tuulista. Kävimme kuitenkin uimassa 25-asteisessa merivedessä aikamoisessa aallokossa. Loppuviikoksi päivälämpötilojen on ennustettu nousevan taas totuttuun 28 asteeseen, mutta yöt pysynevät alle 20 asteessa ensi viikon puoliväliin saakka.

Jouluun on enää kolme yötä! Meidän joulukalenterissammekin on avaamatta vielä kolme luukkua, mutta tahdomme kuitenkin jo nyt toivottaa kaikille ystävillemme Rauhaisaa ja siunattua joulua!Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu