Ensimmäiset päivämme Lake Worthissa

 Lyhyeksi jääneestä yöstä huolimatta unet karisivat silmistämme perjantaiaamuna heti auringon noustessa, ja pääsimme tutustumaan paremmin uuteen asuinympäristöömme. Talo ja ympäristö vaikuttivat
oikein mukavilta. Pihalla meitä odotti vuokra-automme Nissan Sentra,
jolla ajelisimme seuraavien kolmen kuukauden ajan.

Olimme sopineet treffit vuokraisäntämme Peterin kanssa, joka tuli sovittuun aikaan ja vei meidät kiertoajelulle Lake Worthiin ja sen lähialueille. Lämpötila oli jo heti aamulla lähes hellelukemissa ja aurinko porotti täydeltä terältä.


Kävimme tutustumassa myös Saint Andrew's Lutheran Churchin tiloihin kirkolla, missä tapasimme seurakunnan pastorin Samin, vaimonsa Tarjan sekä kanttori Mikan. Kirkolla pidetään sunnuntaisin messu ensin suomeksi ja sitten englanniksi ja messujen välissä nautitaan kirkkokahvit sekä vaihdetaan kuulumisia. Arkisin kirkolla kokoontuvat raamattupiiri sekä miesten ja naisten piirit. Suunnitelmissa on aloittaa jonkinlaista kuorotoimintaa tai lauluharjoituksia, jotka on ajateltu Annen tehtäväksi. 

Peterin kanssa pääsimme myös käymään paikallisessa tukussa, josta voi ostaa lähes mitä tahansa ruokaa, elektroniikkaa, vaatteita ja taloustarvikkeita - ja kaikki pakkaukset ovat amerikan malliin jättikokoa!

Ostoskärryt olivat kukkuroillaan ruoka- ja taloustarvikkeita, kun pääsimme kassalle. Yllättäen ruoka ei täällä ole juurikaan edullisempaa kuin Suomessa, ja niinpä kassalla Visa vinkui. Mutta aivan heti meidän ei tarvitse ruokakauppaan lähteä 😃

Olimme etukäteen suunnitelleet vuokraavamme polkupyörät, joilla pääsisimme kätevästi liikkumaan lähiympäristössä sekä etenkin käymään rannalla ja uimassa Atlantissa. Polkupyöriä vuokrataan päivähinnalla, ja vaikka pyöräliikkeen omistaja teki meille hyvän tarjouksen pitkäaikaisesta vuokraamisesta, olisi se tullut niin kalliiksi, että samalla rahalla saimme ostettua pyörät omaksi. Lisäksi omistaja lupasi ostaa ne meiltä takaisin kolmen kuukauden kuluttua. 

Lauantai oli vapaapäivä, jotta ehtisimme toipua jetlagista. Aamiaisen jälkeen hyppäsimme pyörien selkään ja lähdimme tutustumaan Lake Worthin alueeseen. Lähin golf-kenttä on reilun kilometrin päässä taloltamme, ja uimarannalle on alle kaksi kilometriä. Lauantaina lähistössä on Farmers' Market, jossa myydään maataloustuotteita, leivonnaisia ja käsitöitä. Ostimme sunnuntaiaamuksi croissantit ranskalaisen leipomon myyntipöydästä.


Päivä oli pilvinen, eikä meillä siksi ollut vaaraa poltaa nahkaamme heti ensimmäisenä päivänä. Niinpä uskaltauduimmekin menemään beachille ja kävimme myös uimassa Atlantin aalloissa.

Illalla vuokraisäntämme Peter vaimonsa Arjan kanssa tuli saunomaan talollemme, ja kun sauna oli lämmin, mekin pääsimme nauttimaan löylyistä!

Tänne on luvattu poikkeuksellisen lämmintä ainakin seuraavan viikon ajaksi - parhaimmillaan 85 astetta Fahrenheitia eli lähes 30 astetta Celciusta. Tuntuu ihmeelliseltä olla joulukuussa tällaisissa lämpötiloissa, mutta nautimme sekä lämmöstä että valosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja