Ihanaa, tavallista arkea

 

Edellisestä blogikirjoituksesta on vierähtänyt jo viikko, mutta eipä sinä aikana kovin paljon ole ehtinyt tapahtuakaan. Floridassa on ollut talvi, tai ainakin selvästi viileämpää kuin tähän asti ja kovin tuulista. Olipa eräänä päivänä annettu tornadovaroituskin. 

Niinpä keräsimme meidän pihalla olevat kevyet muovituolit varmuuden vuoksi pinoon ja nostimme ne sisälle.
Pihapöydän nostimme suojaan talon taakse. Hyvä olikin huolehtia niistä, sillä naapurissamme asuvan suomalaisen Armin muoviset pihakalusteet olivat pyörineet pitkin pihaa kovassa tuulessa.

Torstaina menin Mika-kanttorin kanssa tuttuun tapaan vierailemaan suomalaisten lepokodilla, ja tietenkin siellä tehtiin jälleen koronatesti. Testin tulos jännitti hieman, vaikka olinkin saanut kotitestistä jo negatiivisen tuloksen. Onnekseni olin negatiivinen ja meidät päästettiin sisälle. Lepokodin asukkaat ovat iäkkäitä ja osa jo hyvin hauraita, joten heidän toivoisi säästyvän koronatartunnalta. Iäkkäin heistä on 98-vuotias Siiri, joka oli myös mukana pitämässämme hartaushetkessä ja muisti jälleen kertoa kaikille, että ’minä sitten pidän niin kovasti tuosta Mikasta’. Hänellä on kuitenkin ongelmia kuulla, mitä puhutaan, ja niinpä hän lähti kesken tilaisuutemme takaisin omaan huoneeseensa lepäämään.

Perjantai-iltana kirkolla pidettiin yhteislauluilta, jossa lauloimme kastevirsiä sekä tuttuja lasten ja nuorten virsiä. Koronapandemian pahentuessa Suomessa on aina kielletty kuorotoiminta, karaoke ja muut yhteislaulutilaisuudet. Niinpä ajattelimme, että olisi turvallisempaa laulaa ulkona, ja nostimme tuolit ja pianon ulos kirkon sisäpihalle.

Lauluilta alkoi viideltä, jolloin aurinko oli jo painumassa mailleen, ja ulkona alkoi olla aika viileää. Sinnikkäimmät laulajat uskaltautuivat kuitenkin paikalle ja takit päällä lauloimme lämpimiksemme Mika-kanttorin säestyksellä. Vasta jälkeen päin tuli mieleen, että laulajille olisi voinut tarjota lämmikkeeksi glögiä, jota jäi useita pulloja yli joulun tilaisuuksista
😊.

Lauantaina leikimme Karin kanssa turisteja ja suuntasimme West Palm Beachin kaupunkiin myöhäiselle lounaalle. Alun perin tarkoituksenamme oli lounastaa Palm Beachissa, joka on alueen todellinen luxus-lomanviettopaikka, mutta sieltä emme löytäneet autolle pysäköintipaikkaa.
Päädyimme mukavaan terassiravintolaan, jossa nautimme herkullista tonnikalaa parsan kera.

Sunnuntaina oli tuttuun tapaan ensin suomenkielinen jumalanpalvelus, sitten kirkkokahvit ja niiden jälkeen englanninkielinen palvelus. Molemmissa oli melko vähänlaisesti kirkkokansaa, mikä johtuu varmaankin pahentuneesta koronatilanteesta. Suomenkielisessä palveluksessa oli mukana muutamia uusia kasvoja, sillä monet suomalaiset ovat tulleet vasta nyt joulun jälkeen tänne Floridan lämpöön ja aurinkoon. Tapasimme laulaja Eino Grönin, jolla on tapana viettää talvet täällä. Ja luultavasti vielä monia muitakin on tulossa.

Eilen sain sitten pelolla odotetun viestin, että suomalaisten lepokodilla on todettu ensimmäinen asukkaan koronatartunta. Toistaiseksi lepokodille ei sen vuoksi ole menemistä, mutta toivotaan, ettei epidemia siellä pääse leviämään laajemmin!

Muutaman päivän talvijakson jälkeen tänään lämpötila nousi taas hellelukemiin ja niinpä pyöräilimme merenrantaan, missä kävimme virkistäytymässä Atlantin aalloissa. Ylihuomenna meillä alkaa pikku-lomanen, jolloin suuntaamme Floridan länsirannikolle Meksikonlahden puolelle muutamaksi päiväksi. Seuraavassa blogissa kuvia ja kokemuksia siltä suunnalta Floridaa.

Voikaa hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja