Lähtö Floridaan 2.12.2021


Huhtikuussa ajatus siitä syntyi, mutta pitkään se tuntui epävarmalta. Elokuuhun tultaessa pientä toivoa  toteutumisesta alkoi herätä. Syksyn mittaan alkoi näyttää siltä, ettei se sittenkään onnistu, mutta tänään se on totta: Me lähdemme sydäntalveksi Floridaan! Anne työskentelee kolmen kuukauden ajan Lake Worthissa St. Andrew’s Lutheran Churchin palveluksessa turistipappina ja Kari suunnittelee tekevänsä töitä etänä, vaikka 7 tunnin aikaero asettaa kyllä pieniä haasteita kokouksiin osallistumiselle 😊.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla pääsimme tutustumaan uutuuttaan hohtavan terminaalin tuloaulaan. Hienolta näytti! Matkustajiakin Helsinki-Vantaalla tuntui olevan lähes entiseen malliin ja turvatarkastukseen sekä loungeen joutui jonottamaan. Jonotettuamme vielä portillakin pääsimme sitten koneeseen, joka oli Airbus A350. Koneeseen mahtuisi lähes 400 matkustajaa, mutta tällä lennolla se jäi puolityhjäksi. Istuimme pitkään paikoillamme odottamassa lähtöä, joka viivästyi toista tuntia lastauksen kestäessä. Lopulta kone lähti rullaamaan ja huurteen poiston jälkeen pääsimme nousemaan ilmaan.

Lento Helsingistä Miamiin kestää aikataulun mukaan reilut
11 tuntia, ja vaikka lähtö myöhästyikin, koneen kapteeni
rauhoitteli kertomalla, että ottaisimme viivästyksen kiinni
 lennon aikana. Arvioitu laskeutumisaikamme Miamiin olisi
siten klo 21.15 paikallista aikaa. Pitkä päivä siis edessä!

Raja- ja tullimuodollisuuksissa USA:han saavuttaessa menee yleensä reilusti aikaa, mutta nyt kaikki sujui nopeasti ja matkatavarammekin tulivat onnellisesti perille.



 Autovuokraamon omistaja oli tullut meitä vastaan ison vaninsa kanssa ja niin matka jatkui Miamista kohti Lake Worthia, jonne saavuimme puolen yön maissa.
Koska oli jo aivan pimeää, naapurustosta ei saanut oikein mitään käsitystä, mutta talo vaikutti mukavalta. Vuokranantajamme oli jättänyt valot olohuoneessa olevaan koristejoulukuuseen, joka toivotti meidät tervetulleiksi uuteen lomakotiimme.

Pitkän matkan jälkeen olimme yllättävän pirteitä, ja ryhdyimme purkamaan matkalaukkuja vielä ennen nukkumaan käymistä. Mutta sen jälkeen uni kyllä maistui!









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja