Ostosretki IKEAan, joulukonsertti ja jouluvalmisteluja

Viikonloppuna pääsimme tutustumaan Lake Worthin ympäristöön hiukan lisää, kun vuokranantajamme Arja ja Peter tarjoutuivat kierrättämään meitä West Palm Beachin alueella. Rantatien varressa on toinen toistaan upeampia asuintaloja, joita tosin ympäröivät korkeat pensasaidat tai paikoin jopa muurit, jotka estävät ohikulkijoita tirkistelemästä pihoihin. Ajoimme myös Donald Trumpin kartanon, Mar-a-Lagon ohi, mutta emme onnistuneet näkemään vilaustakaan talon isännästä. 


Mielenkiintoinen tutustusmiskohde oli upporikkaan teollisuusmies Henry Morgan Flaglerin kartano, Whitehall, joka toimii museona. Flagler oli Standard Oilin – yli 100 vuoden ajan maailman tuottoisimman yrityksen – perustaja. Hänet tunnetaan myös siitä, että hän rakennutti rautatien läpi koko Floridan ja häntä voidaan kutsua modernin Floridan perustajaksi. White Hall on todella ylellinen rakennus ja sijaitsee hienolla paikalla meren rannalla.

 


Kiertäessämme White Hallia Karin kännykkään kilahti viesti, että FedEx oli toimittanut hänen tilaamansa flyygelitorven meidän etuovellemme. Koska rapulle jätetty suurikokoinen postipaketti kiinnittäisi varmasti ohikulkijoiden huomion, päätimme lähteä kiireen vilkkaa ajamaan takaisin kotiimme Lake Worthiin nostamaan torven turvaan. Onneksemme paketti löytyi siitä, mihin se oli toimitettukin ja pääsimme jatkamaan kiertoajelua. 

Suuntasimme West Palm Beachin keskustaan, jonka jouluvalot olivat näkemisen arvoiset! Olipa siellä mahdollisuus myös valokuvauttaa itsensä joulupukin kanssa 😊

Kävimme lisäksi RH-luksushuonekaluliikkeen ylimmän kerroksen ravintolassa syömässä gourmet-hampurilaiset. Ravintolaan oli pitkä jono, mutta pöydän vapautumista sai odotella mukavasti kattoterassilla, mistä oli hienot näkymät yli öisen West Palm Beachin keskustan. Ulkona lämpimässä oli mieluusti istuskellut pidempäänkin, sillä sisällä ravintolasalissa oli amerikkalaisittain niin tyypillisen tehokas ilmastointi, että oli pakko lisätä vaatetta, jotta tarkeni syödä.


Maanantaiksi oli suunniteltu ostosretki IKEAan hankkimaan kirkolle jouluglögiä Kauneimmat joululaulut -tilais
uuden jälkeen tarjottavaksi. Lähin IKEA-tavaratalo sijaitsee Sunrisessa lähellä Fort Lauderdalea, jonne meiltä on noin tunnin matka. Matka sujui hyvin, vaikka moottoritiellä sai jälleen kauhistella ’kaistapäitä’, jotka pujottelivat muun liikenteen seassa vaarantaen sekä oman että muiden liikenteessä olevien turvallisuuden. Liikenne täällä on vilkasta ja liikennekuri todella ala-arvoista. 

IKEAsta mukaamme lähti mm. 40 pulloa ruotsalaista jouluglögiä, sinappisilliä, kylmäsavulohta, piparkakkuja ja piparitaikinaa. Tehtyämme ostokset söimme vielä ravintolassa lihapulla-annokset ennen paluumatkalle lähtöä.


Tarkoituksenamme oli käydä samalla kertaa ostoksilla myös Sawgrass-nimisessä outlet-kylässä, mutta tässä kuumuudessa sinappisillit ja piparitaikinat olisivat sinä aikana varmaan jo lähteneet kävelemään. Niinpä outlet-visiitti jäi johonkin toiseen kertaan. Arja oli sitä paitsi varoittanut meitä, että hänen mielestään kyseinen outlet on ’hell on the earth’… Meiltä se jäi nyt kuitenkin näkemättä.
 Kari on pystynyt järjestämään etätyönsä yleensä täkäläisittäinkin järkevään aikaan, mutta tiistaiaamuna ensimmäinen Teams-kokous alkoi jo kello 4 aamulla. Onneksi talomme on melko iso ja makuuhuoneen oven saa kiinni, joten Kari sai rauhassa kokoustaa enkä minä kuullut mitään. Kari palasi kokouksen jälkeen takaisin nukkumaan, ja kun heräsin puoli seitsemän, säikähdin, että Kari oli nukkunut pommiin. Ei siis ollut ja seuraava kokous alkoi "vasta" seitsemältä. Sekin kokous sujui hyvin, mutta pian sen jälkeen Comcast-yhtiön nettiyhteydet katkesivat laajalta alueelta Floridan rannikolla. Eipä olisi enää etäkokoukset oikein onnistuneet. Iltapäivällä yhteydet onneksi palasivat.

Keskiviikkona kirkolla järjestettiin joulukonsertti, jossa Anne oli luvannut laulaa sekä kuorossa että esittää soololaulun, ja Karia oli pyydetty soittamaan trumpettisoolo. Trumpetti vaihtui kuitenkin flyygelitorveen, jolla Kari soitti Sylvian joululaulun. Anne valitsi tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihkosta laulun Jouluna he kaikki ovat täällä, ja Mika-kanttori säesti molempia.

Konserttipäivänä saatiin vähän väliä rajuja sadekuuroja, mikä taisi verottaa yleisöä, mutta konsertti sujui kuitenkin hyvin, ja sen jälkeen juotiin jälleen kirkkokahvit haitarimusiikin säestyksellä. Keskiviikkopäivänä kirkon keittiössä paistettiin jälleen karjalanpiirakoita, jotka tekivät hyvin kauppansa konsertin jälkeen, ja niitä mekin nautimme jälleen kotiin päästyämme iltapalaksi.

Kommentit

  1. Onpa teillä ollut hyvä ja mielenkiintoinen viikko-ohjelma. Vaikuttaa, että olette täysin sopeutuneet sikäläiseen elämäntapaan, olette saaneet tuttavia näissä monissa taphtumissa ja juhlissa. Teidän joulujuhlanne musiikkiesitykset olivat hienot ja Karihan oli lähettänyt ne whatsapissa videoituna.Kiitos

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja