Uusi vuosi, uudet kujeet 😊

Uuden vuoden aluksi halusimme lisĂ€tĂ€ Floridan tuntemustamme, ja niinpĂ€ pÀÀtimme tehdĂ€ pienen reissun tutustuaksemme alueeseen ja sen historiaan paremmin. 



Meille oli suositeltu muutamaa vierailun arvoista paikkaa turistirantojen ulkopuolella, ja niistĂ€ ensimmĂ€iseksi suuntasimme Mount Doraan. Mount Doran pieni kaupunki sisĂ€maassa Lake Doran rannalla hiukan Orlandosta pohjoiseen. Matka sinne kesti kolmisen tuntia, ja moottoritien varrella pidimme vain lyhyen pysĂ€hdyksen, jonka aikana söimme lounaaksi ensimmĂ€iset Wendyn hampurilaiset. Olimme kuulleet kehuttavan, ettĂ€ ne olisivat parhaita hampurilaisia tÀÀllĂ€, emmekĂ€ pettyneet – vaikka emme varsinaisesti hampurilaisten ylimpiĂ€ ystĂ€viĂ€ olekaan 😊.

Mount Dora on idyllinen, pieni kaupunki tÀynnÀ toinen toistaan ihanampia kÀsityölÀisputiikkeja ja kahviloita vierivieressÀ. Kaupunki on erityisesti kuuluisa antiikkiliikkeistÀÀn ja isoista antiikinmyyntitapahtumista, joihin harrastajat kerÀÀntyvÀt kaukaakin. MeitÀ antiikki ei kiinnostanut, ja niinpÀ kaupunki oli nopeasti kierretty. Kaupungin keskustasta tuli jotenkin mieleen Porvoon vanha kaupunki kapeine katuineen ja pienine myymÀlöineen.





 















HyvissĂ€ ajoin ennen pimeÀÀ hyppĂ€simme autoon ja matka jatkui takaisin Floridan itĂ€rannikolle, St. Augustinin kaupunkiin. Ajomatkan aikana aurinko laski ja samalla lĂ€mpötilakin alkoi laskea. Lopulta auton ulkolĂ€mpömittari nĂ€ytti enÀÀ hiukan yli 60 astetta Fahrenheitia eli vain n. 15 astetta Celciusta. Koska Lake Worthissa on jatkuvasti ollut lĂ€helle 30 asteen lĂ€mpötiloja, emme olleet varautuneet viileĂ€mpÀÀn sÀÀhĂ€n eikĂ€ meillĂ€ ollut mukana kuin kevyitĂ€ kesĂ€vaatteita. Astuessamme hotellin pihalla ulos autosta, tuli vĂ€littömĂ€sti ikĂ€vĂ€ kevytuntuvatoppiksiamme, jotka roikkuivat henkarilla kotona. 

Majoituttuamme lÀhdimme silti reippaasti etsimÀÀn ruokapaikkaa. Hotellista oli shuttle-kuljetus St. Augustinin historialliseen keskustaan, josta oletimme löytÀvÀmme kivoja ravintoloita. Joulun ja uuden vuoden sesonki oli kuitenkin ohi, ja moni ravintola oli sulkenut ovensa muutamaksi pÀivÀksi. Olimme jÀÀtyÀ ravatessamme keskustan katuja ja etsiessÀmme auki olevaa ravintolaa. Lopulta tÀrppÀsi, ja pÀÀsimme syömÀÀn pub-tyyppiseen ruokapaikkaan, jossa oli sisÀllÀ lÀhes yhtÀ kylmÀ kuin ulkona. St. Augustinissa olisi pimeÀn aikaan ollut paljon katseltavaa, sillÀ kaupungissa on tammikuun loppuun asti Night of Lights -tapahtuma, jolloin lÀhes kaikki rakennukset, puistojen puut ja pensaat, katuvieret ja monet nÀhtÀvyydet on valaistu upeasti. Kylmyys ajoi meidÀt mahdollisimman nopeasti hotelliin, ja kaupungin nÀhtÀvyyksien katselu sai jÀÀdÀ seuraavaan pÀivÀÀn.

Seuraava pÀivÀ oli onneksemme aurinkoinen ja melko lÀmmin, joten aamulla uskaltauduin jopa uimaan hotellin uima-altaaseen. Aamiaisen jÀlkeen palasimme St. Augustinin historialliseen keskustaan ja osallistuimme trolley-kierrokselle, jonka aikana trolley-junan kuljettajamme selosti kaupungin historiaa ja siihen liittyviÀ tapahtumia ja henkilöitÀ vauhdikkaasti ja viihdyttÀvÀsti. Se oli melkoinen show! TÀÀllÀ monet panevat itsensÀ todella likoon juomarahojen toivossa. Meille selvisi, ettÀ St. Augustine on Yhdysvaltain pisimpÀÀn yhtÀjaksoisesti asutettu kaupunki. Espanjalaiset valloittajat saapuivat sinne jo 1500-luvun puolivÀlissÀ, mistÀ lÀhtien siellÀ on toiminut katolinen kirkko. Nykyinen todella kaunis Cathedral Basilica on rakennettu 1700-luvun lopussa edellisen katolisen katedraalinen tuhouduttua.





































Palattuamme kotiin jatkuivat taas arki ja työt. Torstai-iltapĂ€ivisin kĂ€ymme Mika-kanttorin kanssa suomalaisten lepokodilla. Koska tÀÀllĂ€kin koronatartunnat ovat lisÀÀntyneet viime pĂ€ivinĂ€, lepokodille pyrkivĂ€t joutuvat ensin koronatestiin. YllĂ€tys oli melkoinen, kun minun testini osoittautui positiiviseksi! YstĂ€vĂ€llinen hoitaja tarjoutui tekemÀÀn toisen testin, mutta sekin oli positiivinen – eli minulla todettiin koronatartunta!! Palasin kotiin aivan typertyneenĂ€, koska en tuntenut minkÀÀnlaisia oireita. 

Kari teki saman tien pikatestin kotona, ja sekin oli positiivinen! Seurauksena olemme nyt oireettomina viiden pĂ€ivĂ€n karanteenissa kotona. Onneksi ruokaa on helppo tilata kotiin, ja myös monen pĂ€ivĂ€n ruokatarvikkeet tilasimme nettikaupasta. Viiteen seuraavaan pĂ€ivÀÀn toivottavasti ei tule mitÀÀn raportoitavaa, joten blogissa on nyt vĂ€hĂ€n aikaa hiljaista. 

PysykÀÀ terveinĂ€! 

Kommentit

LÀhetÀ kommentti

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja