Uusi vuosi, uudet kujeet ūüėä

Uuden vuoden aluksi halusimme lis√§t√§ Floridan tuntemustamme, ja niinp√§ p√§√§timme tehd√§ pienen reissun tutustuaksemme alueeseen ja sen historiaan paremmin. Meille oli suositeltu muutamaa vierailun arvoista paikkaa turistirantojen ulkopuolella, ja niist√§ ensimm√§iseksi suuntasimme Mount Doraan. Mount Doran pieni kaupunki sis√§maassa Lake Doran rannalla hiukan Orlandosta pohjoiseen. Matka sinne kesti kolmisen tuntia, ja moottoritien varrella pidimme vain lyhyen pys√§hdyksen, jonka aikana s√∂imme lounaaksi ensimm√§iset Wendyn hampurilaiset. Olimme kuulleet kehuttavan, ett√§ ne olisivat parhaita hampurilaisia t√§√§ll√§, emmek√§ pettyneet – vaikka emme varsinaisesti hampurilaisten ylimpi√§ yst√§vi√§ olekaan ūüėä.

Mount Dora on idyllinen, pieni kaupunki täynnä toinen toistaan ihanampia käsityöläisputiikkeja ja kahviloita vierivieressä. Kaupunki on erityisesti kuuluisa antiikkiliikkeistään ja isoista antiikinmyyntitapahtumista, joihin harrastajat kerääntyvät kaukaakin. Meitä antiikki ei kiinnostanut, ja niinpä kaupunki oli nopeasti kierretty. Kaupungin keskustasta tuli jotenkin mieleen Porvoon vanha kaupunki kapeine katuineen ja pienine myymälöineen.

 Hyviss√§ ajoin ennen pime√§√§ hypp√§simme autoon ja matka jatkui takaisin Floridan it√§rannikolle, St. Augustinin kaupunkiin. Ajomatkan aikana aurinko laski ja samalla l√§mp√∂tilakin alkoi laskea. Lopulta auton ulkol√§mp√∂mittari n√§ytti en√§√§ hiukan yli 60 astetta Fahrenheitia eli vain n. 15 astetta Celciusta. Koska Lake Worthissa on jatkuvasti ollut l√§helle 30 asteen l√§mp√∂tiloja, emme olleet varautuneet viile√§mp√§√§n s√§√§h√§n eik√§ meill√§ ollut mukana kuin kevyit√§ kes√§vaatteita. Astuessamme hotellin pihalla ulos autosta, tuli v√§litt√∂m√§sti ik√§v√§ kevytuntuvatoppiksiamme, jotka roikkuivat henkarilla kotona. 

Majoituttuamme lähdimme silti reippaasti etsimään ruokapaikkaa. Hotellista oli shuttle-kuljetus St. Augustinin historialliseen keskustaan, josta oletimme löytävämme kivoja ravintoloita. Joulun ja uuden vuoden sesonki oli kuitenkin ohi, ja moni ravintola oli sulkenut ovensa muutamaksi päiväksi. Olimme jäätyä ravatessamme keskustan katuja ja etsiessämme auki olevaa ravintolaa. Lopulta tärppäsi, ja pääsimme syömään pub-tyyppiseen ruokapaikkaan, jossa oli sisällä lähes yhtä kylmä kuin ulkona. St. Augustinissa olisi pimeän aikaan ollut paljon katseltavaa, sillä kaupungissa on tammikuun loppuun asti Night of Lights -tapahtuma, jolloin lähes kaikki rakennukset, puistojen puut ja pensaat, katuvieret ja monet nähtävyydet on valaistu upeasti. Kylmyys ajoi meidät mahdollisimman nopeasti hotelliin, ja kaupungin nähtävyyksien katselu sai jäädä seuraavaan päivään.

Seuraava päivä oli onneksemme aurinkoinen ja melko lämmin, joten aamulla uskaltauduin jopa uimaan hotellin uima-altaaseen. Aamiaisen jälkeen palasimme St. Augustinin historialliseen keskustaan ja osallistuimme trolley-kierrokselle, jonka aikana trolley-junan kuljettajamme selosti kaupungin historiaa ja siihen liittyviä tapahtumia ja henkilöitä vauhdikkaasti ja viihdyttävästi. Se oli melkoinen show! Täällä monet panevat itsensä todella likoon juomarahojen toivossa. Meille selvisi, että St. Augustine on Yhdysvaltain pisimpään yhtäjaksoisesti asutettu kaupunki. Espanjalaiset valloittajat saapuivat sinne jo 1500-luvun puolivälissä, mistä lähtien siellä on toiminut katolinen kirkko. Nykyinen todella kaunis Cathedral Basilica on rakennettu 1700-luvun lopussa edellisen katolisen katedraalinen tuhouduttua.

Palattuamme kotiin jatkuivat taas arki ja ty√∂t. Torstai-iltap√§ivisin k√§ymme Mika-kanttorin kanssa suomalaisten lepokodilla. Koska t√§√§ll√§kin koronatartunnat ovat lis√§√§ntyneet viime p√§ivin√§, lepokodille pyrkiv√§t joutuvat ensin koronatestiin. Yll√§tys oli melkoinen, kun minun testini osoittautui positiiviseksi! Yst√§v√§llinen hoitaja tarjoutui tekem√§√§n toisen testin, mutta sekin oli positiivinen – eli minulla todettiin koronatartunta!! Palasin kotiin aivan typertyneen√§, koska en tuntenut mink√§√§nlaisia oireita. 

Kari teki saman tien pikatestin kotona, ja sekin oli positiivinen! Seurauksena olemme nyt oireettomina viiden p√§iv√§n karanteenissa kotona. Onneksi ruokaa on helppo tilata kotiin, ja my√∂s monen p√§iv√§n ruokatarvikkeet tilasimme nettikaupasta. Viiteen seuraavaan p√§iv√§√§n toivottavasti ei tule mit√§√§n raportoitavaa, joten blogissa on nyt v√§h√§n aikaa hiljaista. 

Pysyk√§√§ tervein√§! 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja