Viimeinen viikko Lake Worthissa

Koko viimeisen viikon ajan uutisten ykkösaihe täälläkin on ollut Ukrainan tilanne sekä Venäjän toimet Ukrainan rajalla. Samalla kun olemme saaneet juhlia suomalaismenestystä Pekingin olympialaisissa, olemme typertyneinä seuranneet Venäjän röyhkeää toimintaa Ukrainan rajalla. Toivotaan, että kriisi ratkeaisi rauhanomaisesti!

Muuten olemme täällä jatkaneet tutustumista lähialueisiin, ja löytäneetkin monia upeita alueita: olimme melomassa Loxahatchee-joella Riverbend Parkin virkistysalueella vajaan tunnin ajomatkan päässä.

Joki halkoo alkuperäistä Floridan subtrooppista metsää, ja kahden tunnin melonnan aikana näimme pari alligaattoria, kymmeniä kilpikonnia ja yhden pesukarhun sekä kaloja, jotka tekivät upeita loikkia pinnan yläpuolelle. Alueella pesii myös monia kahlaajia ja muita lintulajeja.Etsi tästä kuvasta alligaattori...Sunnuntaina kirkossa oli pitkästä aikaa ehtoollismessun vuoro. Tuttuun tapaan suomalainen palvelus oli puoli kymmeneltä, ja kun ehtoollisen jakoon meni aika kauan aikaa, palvelus kesti noin 1,5 tuntia. 
Sen jälkeen oli vauhdilla tiskattava ehtoollispikarit ennen englanninkielistä messua, joka alkoi klo 11:30. Täällä ei ole suntiota, joten pastori saa osallistua tiskaamiseenkin yhdessä vapaaehtoisten kanssa!
Maanantaina oli vapaapäivä, mutta kello herätti jo kuudelta, sillä halusimme mennä Atlantin rannalle ihailemaan auringon nousua. Se olikin todella näkemisen arvoinen!

Myöhemmin samana päivänä ajelimm
e Boca Ratonin kaupunkiin, jossa on parhaillaan Machu Picchu -näyttely. Näyttely kertoo inkojen valtakunnasta, sen loistosta ja katoamisesta, kunnes Machu Picchu löydettiin 500 vuoden jälkeen 1900-luvun alussa. Näyttelyssä oli esillä runsaasti alueelta löydettyä inkojen esineistöä, joihin on ikuistettu heidän kansallistarustonsa sankareita. 

Boca Raton oli upea kaupunki, jonka pääkadun varrella oli toinen toistaan hienompia boutiqueja ja viihtyisiä ravintoloita. Se muistutti paljon eteläeurooppalaisia kaupunkeja, ja saatoimme kuvitella olevamme Etelä-Ranskassa tai Espanjassa.

Tällä viikolla kiersin ensimmäisen täyden golf-kierroksen täällä. Tai yhden väylän jouduimme jättämään pelaamatta, koska väylän oli vallannut ankkalauma, jonka päätimme antaa ruokailla rauhassa ja siirryimme itse suoraan seuraavalle tiiauspaikalle. Peli sujui vaihtelevasti, joten ei siitä sen enempää…

Tänään kirkolla oli tarjolla lohisoppaa, ja lounaalle olikin saapunut mukavasti väkeä. Söimme itsekin soppaa hyvällä halulla ja jälkiruoaksi vielä laskiaispullat kahvin kera.

Meillä Karin kanssa on täällä Lake Worthissa jäljellä enää
6 aamua. Mitähän vielä ehdimme siinä ajassa…?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa, tavallista arkea

Erilainen joulu

Golfia ja kauneimpia joululauluja